Nieuws Nieuws

Werkbezoek kerkenraad

12 juli 2022
Het tweejaarlijkse uitstapje van de kerkenraad was dit jaar een werkbezoek.

Een werkbezoek aan Avaris Seeds in Valthermond. Dit is een research instituut dat zich bezig houdt met zoeken en verbeteren van aardappelrassen die beter bestand zijn tegen allerlei ziektes, zodat er veel minder gespoten hoeft te worden met landbouwgif.

We kregen een uitgebreid en heldere uitleg hoe men te werk gaat en wat voor stappen er allemaal genomen moeten worden en hoe lang het duurt voor je een plant gekweekt hebt die de moeite waard is in productie te nemen. Ook hoeveel zaailingen je wel moet uitzetten om na vele jaren een plant te vinden die aan de eisen voldoet.


Tot slot kregen we een rondrit langs de aardappelvelden met verschillende percelen met verschillende stadia van het onderzoek.

Kortom een zeer leerzame middag.

Veiligheidscontrole

5 juli 2022
De kerk is weer op veiligheid gecontroleerd en verbeterd. Er zijn nieuwe, eenvoudiger te openen handgrepen op de nooduitgang geplaatst. De brandblussers en de EHBO koffers zijn weer gecontroleerd. 

 

Boekenmarkt 2022

11 juni 2022 
De boekenmartk 2022 mocht weer op ruime belangstelling rekenen.

In hogere sferen

18 mei 2022

In het kader van duurzaam kerken, zijn 4 mei alle 18 plafondlampen vervangen door Ledlampen. Een besparing van bijna 2000 Watt per branduur. Na grondig vooronderzoek door Wim Berenschot bleek het gebruik van een eenpersoons hoogwerker de meest veilige en betaalbare optie. Met hulp van koster Jan van het Hof en Truida Hoving werd deze klus in slechts 3 uurtjes geklaard, inclusief koffie. Belgische bonbons van de fam. Wauters uit Turnhout zorgden voor de nodige energie.


Decoratie voor Henk van den Brink

27 april 2022

Wat hebben we een mooie morgen beleefd! Dankzij de inzet van velen hebben we Henk en Corry van den Brink, via allerlei beslislagen tot en met de Kanselarij der Nederlandse Orden, recht gedaan. Burgemeester Hiemstra heeft verwoord wat wij met elkaar aangedragen hadden (in de zomer van 2021!). Henk, nogmaals onze dank en felicitaties.
Gerrit Berkhof
terug